Mica kleurstoffen

Mica kleurstoffen

Met mica poeder maak je in no-time een professionele kleur met metallic effect. Er is geen andere kleurstof meer nodig, daarnaast verkleuren onze mica's minder dan standaard kleurstoffen.

Mica is een gesteente dat gewonnen wordt in mijnen, worden gesorteerd op grote en krijgen daarna een behandeling om een kleurtje te hebben. Meestal wordt daarvoor titanium dioxide voor gebruikt dat op een speciale manier er op gemaakt wordt.

Mica is er in veel kleuren, andere kleurstof is niet meer nodig. Wil je zelf een kleur mengen en toch een metallic effect hebben? Dat kan door onze 4 vloeibare meng kleuren en kleurloze parelmoer mica toe te voegen. Parelmoer past zich namelijk aan aan de kleur en geeft toch het metallic effect.


 Met mica poeder heb je 2 mogelijkheden:

Kleurloos met metallic effect

Je voegt de kleurloze parelmoer mica toe aan een bestaande kleur of laat de zeep in de kleur dat het was. Door de parelmoer mica krijg je een metallic effect aan de kleur. De mica kleurt de zeep dus niet!

Gekleurd met metallic effect

Gebruik een mica kleurstof met de gewenste kleur en voeg deze toe aan de zeep. De zeep krijgt nu de kleur van de mica met een metallic effect. Geen andere kleurstoffen nodig!

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina