Geurolie

Geurolie
38 geuren die
je zintuigen prikkelen

Geurolie voor gietzeep, Potpourri, Kaarsen, CP-zeep, geur versprijders enz. Afhankelijk waar u het voor gaat gebruiken is er een maximale dosering. Deze staat per categorie vermeld in het veiligheidsblad (MSDS). Sommige geuren zijn alleen geschikt voor decoratie toepassingen (geen cosmetica), dit staat vermeld bij de geurolie.

Standaard leveren we geurolie in een bruin druppel flesje om de geur zolang mogelijk houdbaar te houden (licht breekt geur af). Onze geurolie is conform REACH wetgeving, en wordt geproduceerd bij één van de beste fabrikanten in Europa. Het MSDS / veiligheidsblad kunt u downloaden.

Dosering voor gietzeep gemiddeld 0,6 – 1,2%.

Artikelen 1 tot 24 van 38 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 24 van 38 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Geurolie / parfum voor gebruik in:
Gietzeep, CP-zeep, Kaarsen, Potpourri, Cosmetica, Gips, Hobby & Decoratie.

Wij laten geurolie voor ons op maat produceren, de meeste zijn geschikt voor cosmetica toepassingen, maar er zijn ook andere toepassingen die lekker moeten ruiken. Door de hoge concentratie (onverdund) is deze geurolie uitermate geschikt voor het geuren van bijvoorbeeld gietzeep! U heeft maar weinig nodig om uw zeep heerlijk te laten ruiken, wij adviseren per 50 gram glycerine smeltzeep 6 druppels geurolie toe te voegen. Natuurlijk bepaalt uw neus of het voor uw toepassing sterk genoeg ruikt. Let op: na het uitharden van de zeep, zal de geur iets minder sterk zijn.

 

De geurolie ook te gebruiken voor andere toepassingen, denk aan het maken van geur kaarsen, potpourri, maar ook in CP zeep (Cold Process) komen de diverse geuren tot zijn recht.

 

Fris en bloemrijk

De meeste geuren zijn zeer bekend, bijvoorbeeld lavendel, rozen, vanille en seringen. Met andere soorten geuren kan een geheel eigen draai aan een creatie van zeep worden gegeven. In de winkel ruikt paarse zeep in 99% van de gevallen naar lavendel. Door uw eigen zeep te kleuren, kunt u bijvoorbeeld een paarse zeep maken die naar aardbeien ruikt of een grijze zeep met de geur van pas gewassen beddengoed. Parfum voor branders is in veel winkels verkrijgbaar, maar is niet geschikt voor gebruik in gietzeep. Deze parfum is veel minder geconcentreerd dan onze geurolie en u moet er daarom naar verhouding veel te veel aan toevoegen om hetzelfde effect te krijgen. Hierdoor verandert de samenstelling van de zeep te veel en zal de zeep na verwerking gaan zweten. Natte zeepjes belanden in de vuilnisbak en dat is zonde van de moeite en het geld. Ook zijn deze parfums in de regel niet cosmetica geschikt en moet contact met de huid vermeden worden.

 

Makkelijk doseren zonder knoeien

Om een knoeiboel te voorkomen, leveren wij de geurolie verpakt per 15 en 30 ml in een handig formaat flesje inclusief een doorzichtige druppelaar. Hierdoor is de geurolie zonder knoeien toe te voegen en is juist doseren kinderspel. De 100ml flesjes hebben een ander type druppelaar waar meer per keer uitkomt, voor 500ml en hoger worden doppen gebruikt zonder druppelaar (navul verpakkingen).

 

Verpakkingen voor privé en professioneel gebruik

Niet iedereen is grootverbruiker, daarom is onze de geurolie al vanaf 15 ml te bestellen. Andere hoeveelheden zijn 30 ml, 100 ml, 500 ml en 1000 ml. De geurolie is verpakt in een bruine fles om de geurolie te beschermen tegen zonlicht (zon breekt de geur af), dit voorkomt afname van de kwaliteit. De flesjes van 15 en 30 ml zijn verzegeld met een eerste gebruiks seal, zo blijft de versheid van de geurolie gegarandeerd.

 

Veiligheidsbladen

De samenstelling van onze geurolie is terug te vinden in het zogeheten veiligheidsblad ofwel MSDS. Van alle geurolieën die wij leveren kunt u de MSDS downloaden. Ook staat daar in voor welke toepassing welke dosering gebruikt mag worden.

 

Tip: geurmemory

Onze geurolie is niet alleen goed van kwaliteit, maar ook nog eens goedkoop. Een leuke tip voor een speurtocht is bijvoorbeeld een geurmemory. Druppel een beetje geurolie op een wattenschijfje en stop deze in een potje, voor elke geur 2 keer. De kinderen zoeken dan de juiste geuren bij elkaar. Vermijd wel oogcontact met de geurolie! In ons zeeppakket voor kinderfeestjes worden verschillende geuren meegeleverd. Leuk om dit spelletje voor het zeep maken of juist tijdens de droogtijd van de zeep te spelen! Dit zeeppakket hebben wij speciaal samengesteld voor een geslaagd kinderfeestje. Zowel voor meisjes als jongens is het maken van zeep een leuke bezigheid en ze gaan ook nog eens allemaal met een mooie creatie als aandenken en een diploma naar huis! Zeep maken is overigens ook geschikt als buitenactiviteit bij mooi weer.