Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden versie 1.08 downloaden (dd 01-11-2021)

 

Prijzen / BTW

 1. Alle vermelde prijzen* zijn inclusief BTW en gelden af magazijn. Er wordt standaard BTW op de factuur vermeld. BTW 0 voor bedrijven is mogelijk door in uw account uw btw nummer in te vullen, deze wordt dan realtime gecontroleerd en uw account vrijgegeven voor btw0 aankopen. NOTE: BTW0 is alleen mogelijk als u een account aanmaakt!

  Bestellingen + geldigheid
 2. Bestellingen kunnen alleen geplaatst worden via onze webshop, dit vanwege koppeling tussen bestanden inzake order, factuur en verzend afhandeling. Uitzondering is wanneer u goederen in onze winkel komt afhalen.

  Een bestelling is door beide partijen binnen 7 dagen te annuleren, dit dient schriftelijk (post of email) te gebeuren. U krijgt hiervan altijd een bevestiging! Speciaal voor u bestelde producten (producten met een levertijd) zijn niet te annuleren. Indien een product in backorder staat zullen wij indien mogelijk een gelijkwaardig vervangend product leveren (in overleg met u).

  Indien de bestelling niet binnen 7 dagen geannuleerd is heeft is er conform de wet kopen op afstand een bindende overeenkomst plaats gevonden. Omdat goederen voor u gereserveerd worden zullen wij u ook aan deze overeenkomst houden, u wilt immers ook dat wij ons aan de afspraak houden.
   
  Betaling
 3. Een betaling kan gedaan worden op diverse manieren afhankelijk van uw wens: contant bij afhalen, vooruitbetaling via bank overschrijving, iDEAL, MR Cash of Sofort . Aan sommige betaalmethodes zitten extra kosten verbonden, dit komt door de kosten die de de bank aan ons berekend.  

  Als u voor vooruitbetaling kiest krijgt u van ons direct na het plaatsen van uw bestelling alle gegevens die u nodig heeft om uw betaling te kunnen voldoen per e-mail. Als u betaling door ons verwerkt is, ontvangt u een e-mail dat uw bestelling klaar is voor verzending of afhalen.

  Indien uw betaling later dan 7 werkdagen op onze rekening is bijgeschreven houden wij ons het recht voor een andere prijs te berekenen indien een product in prijs veranderd is.
   
  Verzendkosten / verzekering
 4. De verzendkosten variëren per land, u overzicht treft u aan bij verzendkosten. U kunt ook een vervoerder opdracht geven om de bestelling bij ons af te halen.

  Indien wij het transport regelen en uw bestelling wordt geweigerd / of kan niet kan worden afgeleverd bijvoorbeeld door een verkeerde naw gegevens (postcode, adres of huisnummer) en het pakket komt retour dan worden er wederom verzendkosten berekend (deze bestaan uit de heen en terug kosten) die anders kunnen zijn dan de standaard verzendkosten die we rekenen.

  Mocht uw zending kwijtraken omdat u een onjuist adres heeft opgegeven (postcode, huisnummer, straatnaam of één van deze) zodat uw zending bijvoorbeeld op een verkeerd adres aankomt dan is dit voor uw risico. De verzekering zal in dat geval geen schade uitkeren omdat er geen sprake is van een verzendschade/vermissing veroorzaakt door de post maar door een fout van klant.

  Indien een zending retour komt en u voldoet de extra verzendkosten niet zullen er magazijn / opslag kosten a € 5,- per maand berekend worden. Eventuele gerechtelijke kosten die mogelijkerwijs gemaakt worden om uw aan de gemaakte afspraken te houden komen geheel voor uw rekening.

  Bestelling niet aangekomen
 5. Als een zending in opdracht van u door ons verzonden is ontvangt u een bevestigings e-mail dat uw zending is verzonden met een track and trace link (uitzondering is als het met gewone post verzonden wordt).

  Indien uw bestelling niet binnen 3 werkdagen na ontvangst van de email bij u is aangekomen laat u dit dan weten, wij zullen het pakketje traceren om te kijken wat de status is. Indien een zending bij de vervoerder kwijt is zullen we ten alle tijd het onderzoek van de vervoeder afwachten. Dit onderzoek kan helaas maximaal twee a drie weken in beslag nemen.
   
  Garantie
 6. Op alle door ons geleverde producten zit fabrieksgarantie, de garantietermijn is tenzij anders vermeld 24 maanden, er zijn een aantal uitzonderingen*. Indien er onduidelijkheid kan ontstaan of een product binnen garantie valt (verbroken zegels, aanpassingen, waterschade, verkeerd gebruik enz.) bepaald de fabrikant of het onder garantie valt.

  Bij defecte goederen wordt altijd een passende oplossing gezocht hetzij omgeruild voor nieuw of gerepareerd. Als het product toch niet defect blijkt te zijn zullen wij het product naar u retour sturen vermeerderd met onderzoekskosten die een fabrikant aan ons doorberekend en de verzendkosten.

  * Op hervulde inkt cartridges: 3 maanden garantie (in de meeste gevallen zal het dan al opgebruikt zijn). Oplaadbare batterijen: 3 maanden garantie.

  RMA
 7. Indien een product bij u niet werkt kunnen wij het product voor u testen. U stuurt het product met een rma formulier (per email aanvragen) naar ons op en wij controleren het. We zullen altijd eerst proberen het probleem per telefoon/email op te lossen.
   
  Ruilen van producten
 8. Het ruilen/retour zenden van producten is geregeld in de wet kopen op afstand met de volgende spelregels: 1. U dient binnen binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen een retour formulier aan te vragen. 2. het product dient binnen 28 dagen na ontvangst van de goederen bij ons binnen te zijn bij voorkeur in de originele verpakking. De verzendkosten voor het retour zenden komen voor rekening koper. Wij dragen er zorg voor dat de terugbetaling binnen 14 dagen plaats vindt.
  Speciaal voor u bestelde producten en/of verzegelde / gesealde producten waarbij de verzegeling verbroken is zijn bij deze producten niet retourneerbaar. kunnen niet geruild kunnen worden.

  Geopende verpakkingen van fotopapier, oplaadbare batterijen en inkt worden nooit retour genomen tenzij duidelijk fabrieksfouten aantoonbaar is! Inkt droogt namelijk uit als het niet vacuüm verpakt is. Oplaadbare batterijen hebben geen serie / productie nummer waardoor de oudheid niet te controleren is. Vingerafdrukken op fotopapier maakt het product onbruikbaar dus onverkoopbaar.

  Als u een gedeelte retour stuurt en uw aankoopbedrag komt onder de aankoopgrens van € 25,-  zullen de daadwerkelijk verzend & transport kosten worden berekend voor de heenzending.

  De wet kopen op afstand is alleen van toepassing bij particulieren, voor bedrijven geldt dat er in overleg gekeken wordt wat er mogelijk is.
   
  Verkeerd bestelde producten
 9. Door u verkeerd bestelde artikelen worden kosteloos terug genomen indien u consument bent en aan de wet kopen op afstand voldoet. De retour gestuurde producten worden dan bij voorkeur verrekend met een nieuwe order van u.

  Na de termijn wet kopen op afstand kunnen er administratie kosten berekend worden. Ook hier geldt dat speciaal bestelde producten niet geruild kunnen worden.

  Indien door de aanschaf van het retour gestuurde product u geen verzendkosten heeft hoeven betalen, worden ook de verzendkosten naar u in rekening gebracht. Indien een product inmiddels in prijs is verlaagd zullen we de dan geldende prijs crediteren.

  De wet kopen op afstand is alleen van toepassing bij particulieren, voor bedrijven geldt dat er in overleg gekeken wordt wat er mogelijk is.
   
  Schade
 10. Wij zijn niet aansprakelijk voor welke schade dan ook bijvoorbeeld een product dat niet of niet goed werkt, te laat bij u aankomen, data verlies en of andere denkbare schade. 10. Risico tijdens transport schade en/of vermissing is met een verzekering afgedekt.
   
  Bescherming van uw gegevens
 11. Wij geven uw gegevens niet door aan derden tenzij de wet ons er toe verplicht. Cookies worden alleen gebruikt om de inhoud van uw winkelwagen bij te houden.

  Wij gebruiken uw e-mail adres om u op te hoogte te houden van uw bestelling en voor mailings als u zich hiervoor opgeeft. U kunt zich hiervoor desgewenst op en afmelden op elk gewenst tijdstip in uw account. Het kan dat u later een email krijgt voor het plaatsen van een review over ons.

  Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres & provider opgeslagen ter bescherming van u en ons.

  Indien u misbruikt maakt van onze serviceverlening bijvoorbeeld het weigeren van een bestelling dan zullen wij uw gegevens gebruiken voor een gerechtelijke procedure.

  Klachtenregeling
 12. QP international (trade mark of PMT europe s.a.r.l) beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.

  Klachten (over de uitvoering van de overeenkomst) moeten binnen 7 dagen nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij ons. Wij zullen binnen 14 dagen (gerekend vanaf ontvangst) antwoorden. Mochten we langer nodig hebben dan zullen wij u dit binnen die 14 dagen kenbaar maken, indien mogelijk met een indicatie wanneer u antwoord kan verwachten.

  Wat te doen als er een probleem / klacht is:
  Stap 1: U meld zich natuurlijk eerst bij ons, samen gaan we proberen een oplossing te vinden.
  Stap 2: Het kan natuurlijk altijd dat we er onderling niet uitkomen: als consument kunt u zich wenden tot Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen.
  Stap 3a: Nog geen oplossing? Een consument heeft de mogelijkheid om zijn klacht door Stichting GeschilOnline (www.geschilonline.com) te laten behandelen, de uitspraak hiervan is bindend en beide partijen stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaalt dienen te worden aan de betreffende commissie.
  Stap 3b: het is ook mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).

  Een klacht indienen bij één van de bovengenoemde schort natuurlijk onze verplichting niet op, tenzij wij schriftelijk anders aangeven.

  Disclaimer
 13. QP international (trade mark of PMT europe s.a.r.l) gaat ervan uit dat de door ons verkochte goederen niet voor illegale praktijken worden gebruikt.